Johnny’s Hot Sauce

Veel mensen zullen weten dat ik als een malle pepers aan het kweken ben. Daar zal ik hoogstwaarschijnlijk in de nabije toekomst een hot sauce van maken, mijn eigen hot sauce. Johnny’s Hot Sauce! Daar hoort natuurlijk een label bij, dus bij deze.

Johnny's hot sauce label

Johnny's hot sauce label

 

Desert Dead Cops cover ontwerp

Hela! Mijn goede vrinden van de Desert Dead Cops (DDC) brachten onlangs hun eerste single uit. Deze door driehoeken geïnspireerde cover is door ondergetekende ontworpen! Ik ben er heppie de peppie mee.

Voor meer info en muziek van de Desert Dead Cops, check hun website.

Desert Dead Cops single

Desert Dead Cops single origineel

Desert Dead Cops single

Jewelcase voorbeeld

De oldskool bazen van de boardroom

Spinnerij Oosterveld wilde een betere aankleding voor de boardroom. Als tribute aan de hoge bazen uit het verleden van Enschede dook ik het Archief in om deze plexiplaten van 3 bij 1m op te maken voor de vergaderruimte. De hoogglans belettering maakt de ruimte helemaal af. Eindstand, het resultaat mag er zeker wezen!

Boardroom Spinnerij Oosterveld belettering Boardroom Spinnerij Oosterveld plexiglas platen

Thumbs and ammo!

Deze blog moet ik toch even verspreiden.  Naast het feit dat ik het echt knettergrappig vind, is het allemaal ook nog eens heel netjes geshopt!

Het idee is simpel: vervang pistolen en geweren uit bekende filmscenes met een “thumbs up”. Dit allemaal met de volgende gedachte:

Real tough guys don’t need guns,

they just need a positive, can-do attitude

Een paar die ik tof vond:

thumbs and ammo pulp fiction

Thumbs and Ammo – Pulp Fiction

 

End of Watch

End of Watch

Arnold Schwarzie

Arnold Schwarzie

Die Hard

Die Hard

 

 

Roomdivider Space 9!

Voor onze kantoorruimte werd ik gevraagd een ontwerp te maken voor een roomdivider. Deze inspirerende quote van Walt Disney vond ik erg toepasselijk voor onze manier van werken: “The way to get started is to quit talking and begin doing.”

Roomdivider Space 9 Roomdivider Space 9 Roomdivider Space 9

Chilikweek in HD met de Pentax K-01

Om de nieuwe camera te testen heb ik gelijk even mijn andere hobby(pepers kweken) in beeld gebracht. De editing en color correction is in Adobe Premiere Pro gedaan en de muziek heb ik zelf in elkaar gedraaid met Logic Pro.

3d typografie gekte!

Ik kan er geen genoeg van krijgen, Cinema 4D.

Ik ben op de hoogte, maar niet uit de hoogte.

Bugoi op de hoogte. 1920x1200 wallpaper.

Bugoi op de hoogte. 1920×1200 wallpaper.

Zie hier mijn logo, de harige versie!

Fuzzy Bugoi

Fuzzy Bugoi

Valentijn 2.0

Op valentijnsdag had ik een schets gemaakt van letters, voor Tessa. Nou vond ik dat deze letters heel geschikt waren om in Cinema 4d(3d programma) na te maken. Een halve dag modelleren, shinyness toevoegen en 2 uur renderen later geeft dit resultaat!

Love Tessa

En zo zag de tekening eruit:

Genoeg van Lipsum?

Dan is er nu BLOKK!  BLOKK is een font waar je snel voorbeeldontwerpen met tekst mee kunt maken. Op het eerste oog leek het me een slim idee ter vervangin van lipsum, maar terwijl ik dit schrijf lijkt mijn mening hierover al te veranderen.

BLOKK font on multiple units

Ik snap dat het makkelijk kan zijn om snel een indeling van een pagina of website te presenteren, maar voor mij als ontwerper zal dit font niet heel bruikbaar zijn. De keuze van een lettertype is nogal bepalend voor de uitstraling van een ontwerp, dus ik zie er voor mij het nut niet erg van in.

Ha! Een nieuwtje waar ik eigenlijk helemaal niet zo achter sta, alstublieft.